De la nasterea sa in laboratoarele lui Tim Berners – Lee din 1992 pana la interactiunea sa cu Napster din 1999 si inductia cu Wikipedia, Internetul, asa cum il stim noi a evoluat dramatical a colindat la propriu intreaga lume si a schimbat felul in care oamenii traiesc pentru totdeauna!

Nimic nu-l poate inlocui, nimic nu este ca el si nu are alternativa. Internetul este ca o mina de diamante pentru cei ce vor sa faca averi, un ocean de informatii pentru cei ce au un apetit instabil pentru cunoastere si un orizont pentru cei ce cauta sa se amuze.

Odata cu trecerea timpului oameni ca noi s-au facut remarcati cu cele mai nebunesti idei pentru a testa potentialul acestui dar dat de la Dumnezeu care este Internetul. Si este datorat eforturilor acestor suflete nobile ce si-au urmat pasiunea ca avem intreaga lume la degetele noastre.

  1. Larry Page si Sergey Brin – Google Inc.

Doi studenti de la Universitatea Stanford au inceput in garajul unui prieten si cu siguranta nu construiau motoare de aburi!

In schimb, acestia creeau ceea ce acum este cel mai puternic motor de cautare al Internetului. Sergey Brin si Larry Page, fara drept de apel, sunt cei mai de succes atrerenori si dezvoltatori ai Internetului. Acest lucru a facut posibil ca ei sa castige miliarde de dolari in timp ce ajuta toate categoriile de oameni sa gaseasca informatia de care au nevoie doar la o simpla apasare de buton.

Google a fost prima data lansat pe website-ul de la Stanford (google.stanford.edu) si mai tarziu pe Google.com in 1997. Este estimat ca Google ar valora in jur de $25 de miliarde de dolari.

  1. David Filo si Jerry Yang – Yahoo! Inc.

Yahoo! Este de asemenea creeatia a doi studenti de la Stanford University numiti Jerry Yang si David Filo. Yang a inceput prin a publica pagini web pe internet si numindu-le “Jerry's Guide to the World Wide Web”(Ghidul lui Jerry catre WWW) Dupa care a decis sa le transforme in Yahoo! iar adresa initiala era akebono.stanford.edu/yaho

In Decembrie 1994, acel website avea deja peste un milion de vizitatori. Realizand potentialul acestuia, David Filo si Jerry Yang au luat lucrurile in serios si au diversificat Yahoo! in portalul ce a devenit azi.

Actiunile lui David Filo valoreaza $29 miliarde de dolari iar cele ale lui Jerry Yang $2.3 miliarde de dolari.

  1. Bill Gates – Microsoft

William Henry “Bill” Gates III este un cunoscut magnat american, filantro, al III-lea cel mai bogat om din lume (din 8 Februarie 2008) si Director General la Microsoft, firma infiintata de el alaturi de Paul Allen.

Gates este unu dintre cei mai cunoscuti antreprenori in domeniul calculatoarelor personale. In perioada mai inaintata a carierei sale, Gates a urmat un mare numar de actiuni filantropice, donand sume mari de bani la diferite organizatii de caritate si in programe de cercetare stiintifica prin fundatia Bill & Melinda Gates, lansata in anul 2000.

0 comments